Tämän sivuston ohjeistus auttaa peruskäyttäjää (lääkäri tai sairaanhoitaja) ottamaan DomaCare eReseptin käyttöönsä omalle tietokoneelleen.

1. KÄYTTÖOIKEUKSIEN ASETTAMINEN

Jotta DomaCare eReseptin käyttö olisi mahdollista niin käyttäjällä tulee olla DomaCare-käyttäjätunnukset oikeaan kantaan ja hänen käyttäjätietojensa takana tulee olla hänen toimikorttinumeronsa. Yrityksen pääkäyttäjä tekee kyseiset vaiheet ennen kuin lääkäri tai sairaanhoitaja aloitaa DomaCare eReseptin käytön.

Tarkemmat ohjeet DomaCare eReseptin käyttöoikeuksien lisäämiseksi käyttäjälle löydät täältä.

2. OHJELMISTOJEN ASENNUS

Käyttäjän koneelle tulee asentaa Domasigner-ohjelmisto, Mpollux-kortinlukuohjelma sekä asettaa Chrome-selain koneen oletusselaimeksi. Mikäli sinulla ei ole oikeuksia asentaa ohjelmia tietokoneellesi niin pyydä yrityksesi IT-tukea tekemään asennukset.

HUOM. Ohjelmistojen lisäksi DomaCare eReseptin käyttöön tarvitset kortinlukulaitteen.

2.1 DOMACAREN ASENTAMINEN

Lataa Domasigner ja seuraa asennusohjelmiston ohjeita. Kun järjestelmä on asentunut oikein niin näet työpöydällä Domasigner-ikonin jota tuplaklikkaamalla pääset kirjautumaan DomaCare eReseptiin. Ohjelma avautuu aina tietokoneen oletusselaimeen. Oletusselaimeksi tulee asettaa Chrome-selain,

Lataa Domasigner täältä »

HUOM. DomaCare eReseptin käyttö ei ole mahdollista mobiililaitteilla (puhelimet/tabletit) sillä kirjautuminen tapahtuu aina toimikortin avulla.

2.2 KORTINLUKIJAN ASENTAMINEN

Kirjautuaksesi DomaCare eReseptiin sinulla tulee olla asennettuna mPollux-kortinlukuohjelmisto, joka mahdollistaa käytössäsi olevan fyysisen kortinlukulaitteen toiminnan.

Lataa mPollux-kortinlukuohjelmisto täältä »

HUOM. Lataa oman käyttöjärjestelmäsi mukainen mPollux-ohjelmisto. Todennäköisesti käytössäsi on Windows 7 tai uudempi.

Kun Mpollux-ohjelma on asentunut niin näet Mpollux-ikonin Windowsin alapalkissa kellon vieressä. Ikoni on keltainen, kun toimikortti on kortinlukijassa ja harmaa, jos kortinlukija on tyhjä. Mpolluxin asennuksen jälkeen joudut käynnistämään tietokoneesi uudestaan, jotta ohjelmisto toimisi.

2.3 CHROME-SELAIMEN ASENTAMINEN

HUOM. Suosittelemme käyttämään DomaCare eReseptiä Googlen Chrome-selaimella. Muilla selaimilla ohjelman käytössä tai kirjautumisessa voi ilmetä ongelmia.

Aseta Chrome myös tietokoneesi oletusselaimeksi jotta DomaCare osaa aukaista Medin aina oikeaan selaimeen painettuasi eResepti-nappia.

Lataa Google Chrome täältä »

Lue Googlen ohjeet oletusselaimen asettamiseksi täältä »

3. DOMACARE ERESEPTIN KÄYTTÄMINEN

Nyt olet valmis aloittamaan DomaCare eReseptin käyttämisen. Pääset kirjautumaan reseptijärjestelmään laittamalla toimikorttisi kortinlukijaan ja tuplaklikkaamalla työpöydälläsi olevaa Domasigner-ikonia.

Lisää ohjeita DomaCare eReseptin käyttöön löydät täältä »