Yleinen arvonlisäveroprosentti nousee, ja asiakkailta vaaditaan toimenpiteitä. Seuraathan ohjeita tarkasti ja teet vaaditut muutokset DomaCareen.

• Olemme jakaneet kaikille käyttäjille uuden päivityksen. Tarkistakaa, että Domacare on päivittynyt ja yläosassa näkyy päivämäärä 8.8.2024 ennen kuin lähdette tekemään muutoksia. Mikäli ette ole saaneet päivitystä, olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä tuki@domacare.fi.

• Pyydämme jokaista asiakasta, joka käyttää siirtotiedostoa tai integraatiota laskujen muodostamiseen taloushallinnon järjestelmiin, testaamaan ennakkoon näillä ohjeilla tehdyt muutokset

• Huom: Testilaskun tulee kohdistua syyskuun tapahtumalle, jotta testi onnistuu.

• Varmistattehan omalta taloushallinnon järjestelmän palveluntarjoajalta tai kirjanpitäjältänne, että käytössä oleva järjestelmä tukee uutta arvonlisäveroprosenttia ja että tarvittavat muutokset on myös tehty siihen järjestelmään.

Laskutuksen asetukset:

Asetukset -> Laskutuksen asetukset -> ALVin desimaalien määrä -> Oltava vähintään 1.

Lisää uusi Alv koodi ja prosentti. Vastaava asetus tulee löytyä taloushallinnon järjestelmästä.

Ohjeet uuden arvonlisäveroprosentin asettamiselle tuotteisiin:

1. Siirry Laskutus - välilehdelle -> Valitse Hinnasto

2. Avaa tuotekategoria auki, jonka alla tuote on.

3. Avaa tuotteen kansio auki, jotta näet millä kaikilla sopimuksilla/ yksiköissä tuotetta on käytetty.

4. HUOM: Joudut tekemään prosenttimuutoksen jokaiseen sopimukseen/ tuotteeseen erikseen. Mikäli painat painiketta "Luo hinnanmuutos usealle" niin päivität samalla kaikkiin sopimuksiin saman hinnan, joten olethan tarkkana.

5. Avaa tuote auki sopimuksen perässä olevasta sinisestä kynästä.

6. Paina "Lisää hinnanmuutos" painiketta:

7. Täytä: Hinnanmuutos astuu voimaan: 1.9.2024 ja Tallenna. (Hintaan ei kosketa, jos ei ole tarvetta oikealle hinnankorotukselle. Tämä ohje koskee pelkästään alv prosentin muutosta.)

8. Ota juuri tekemäsi hinnanmuutos muokkaus tilaan painamalla alakulmasta "Muokkaa kenttiä" painiketta:

9. Mene arvonlisävero % kentän kohdalle ja ota täppä pois “käytä oletusta” laatikosta ja aseta vanhan veroprosentin tilalle uusi arvonlisäveroprosentti 25,5 ja Tallenna:

Toista ohje jokaisen sopimustuotteen ja yksikkötuotteen kohdalla, joka vaatii saman muutoksen!

Muutoksia ei valitettavasti pystytä toteuttamaan massana. Kiitämme yhteistyöstänne!