Voit kirjoittaa uuden reseptin painamalla Lisää resepti -painiketta etusivun ylälaidasta tai haettuasi tietyn asiakkaan reseptit Asiakkaiden reseptit -osiosta.


1. Asiakkaan valinta

Valitse listasta ensin haluamasi yksikkö ja tämän jälkeen asiakas jolle reseptin haluat kirjoittaa.a) Luo resepti pohjalla


Jos olet tallentanut valmiita reseptipohjia voit käyttää niitä painamalla Luo resepti pohjalla -painiketta. Tällöin pääset valitsemaan käytettävän pohjan.


b) Luo resepti ilman pohjaa


Mikäli haluat luoda kokonaan uuden reseptin niin paina Luo resepti ilman pohjaa -painiketta.


2. Uusi resepti

Reseptin luominen aukeaa uuteen ikkunaan, jossa tiedot on lajiteltu kolmen sinisen otsikon alle. Asiakkaan tiedot ovat lukittuja, mutta muuten voit muokata mitä tahansa muita tietoja. Lääketiedot-osio sisältää kaikki oleellisimmat tiedot reseptistä. Muut tiedot -osiossa on resepteihin liittyviä harvemmin täytettäviä tietoja. Osioita voi laajentaa ja supistaa oikeassa laidassa olevilla plus- ja miinus-painikkeilla.


HUOM. Käyttöliittymä näyttää punaisella pakolliset kentät niin kauan kuin niitä ei ole täytetty.


a) Asiakkaan tiedot ja Lääketiedotb) Muut tiedot2.1 Lääkkeen tyyppi

Valitsemalla Lääkkeen tyyppi -vetovalikosta eri vaihtoehdon tulee vaihtoehdon perusteella näkyviin aina vain kunkin kannalta tarpeelliset tiedot.


a) Kauppanimib) Lääketietokannan ulkopuolinen valmistec) Lääkeained) SeosHUOM. Seos reseptejä kirjoittaessa lääkeaineen voi vaihtaa kentän oikealla olevasta nuolinapista lääketietokannan ulkopuoliseksi valmisteeksi.2.2 Huumelääke

Mikäli olet kirjoittamassa asiakkaalle huumelääkettä niin aukeaa Muut tiedot -osio automaattisesti.


HUOM. Pakolliset kentät näkyvät punaisella.2.3 Tallenna

Voit halutessasi tallentaa reseptin ilman sen lähettämistä reseptikeskukseen. Tallennetut reseptit näkyvät etusivulla, josta ne voi käydä myöhemmin allekirjoittamassa ja lähettämässä eteenpäin.


2.4 Lähetä

Mikäli haluat lähettää reseptin reseptipalveluun ja asiakkaan noudettavaksi apteekista niin paina Lähetä-painiketta. Ohjelma pyytää tämän jälkeen sinua allekirjoittamaan reseptin toimikorttisi allekirjoitustunnusluvulla (Pin2).Kun allekirjoitus on tehty onnistuneesti näe seuraavanlaisen ikkunan.Mikäli haluat tarkastella lääkkeen tietoja ja ladata potilasohjeen PDF-tiedostona tai tulostaa sen paperisena niin paina sinisen rivin lopussa olevaa plus-painiketta. Muussa tapauksessa voit sulkea ikkunan painamalla Sulje- tai Palaa etusivulle -painiketta.


2.5 Potilasohjeen lataaminen

Potilasohjeen lataaminen tapahtuu reseptin allekirjoittamisen jälkeen ja ohje on ladattavissa pari päivää.Painaessasi Lataa-painiketta aukaisee sovellus PDF-tiedoston potilasohjeesta selaimeesi uuteen ikkunaan.Voit tallentaa tai tulostaa ohjeen sivun oikeassa ylälaidassa olevien painikkeiden avulla.