Lääkäri voi uusia reseptin joko hakemalla itse haluamansa potilaan ja tämän resepteistä uusittavan lääkkeen tai hän voi vastata sairaanhoitajien uusimispyyntöihin jotka näkyvät DomaCare eReseptin etusivulla.


1. Uusimispyyntöön vastaaminen

Lääkäri näkee heti sisään kirjauduttuaan Uusimispyynnöt-kohdassa sairaanhoitajien tekemät uusimispyynnöt. Uusimispyynnöt on lajiteltu potilaittain ja nimeä klikkaamalla saa näkyville kunkin potilaan uusittavat reseptit.


1) Valitse haluamasi reseptit.


2) Hyväksy tai hylkää resepti/reseptit.Hylkää resepti


Reseptin hylkääminen aukaisee uuden ikkunan, jossa vahvistat hylkäämisen. Voit kirjoittaa viestin potilaalle, joka näkyy hänen omakannassaan, sekä viestin apteekille.Hyväksy resepti


Reseptin hyväksyminen aukaisee kyseisen reseptin uuteen ikkunaan, jossa täydennät ja vahvistat reseptin tiedot samalla tavalla kuin normaalisti uutta reseptiä luotaessa.


2. Asiakkaiden reseptihaun kautta

1) Aukaise reseptihaku ja valitse haluamasi asiakas.


2) Muista täpätä kohta "Vain reseptit joihin voidaan kohdistaa uusimispyyntö" niin näet asiakkaan resepteistä vain ne jotka voidaan uusia. Uusimismahdollisuus on ilmoitettu myös jokaisen reseptirivin perässä vihreällä nuolella.


HUOM. Resepti voidaan uusia mikäli sen tila on osittain tai kokonaan toimitettu (keltainen ja punainen tila-ikoni), reseptin luomisesta on alle 28 kuukautta, reseptillä ei ole uusimiskieltoa, reseptillä ei ole hylättyjä uusimispyyntöjä tai jos reseptillä ei ole tällä hetkellä voimassaolevaa uusimispyyntöä.3) Valitse listasta reseptit jotka haluat uusia ja paina alalaidan Uusi valitut reseptit -painiketta. Tämä aukaisee sinulle uuden ikkunan, jossa voit uusia reseptit.


Sinun tulee käydä jokainen resepti läpi ja hyväksyä resepti painamalla Tallenna ja jatka -painiketta.
Lopuksi ennen reseptien allekirjoittamista sovellus näyttää yhteenvedon allekirjoitettavista resepteistä. Paina Allekirjoita-painiketta hyväksyäksesi reseptit.
Allekirjoita jokainen resepti erikseen allekirjoitustunnusluvullasi (Pin2).
Lopuksi näet yhteenvedon ja voit halutessasi tulostaa potilasohjeet.