DomaCaren mobiilisovelluksessa voi käyttää samoja komminikaatiomuotoja kuin työpöytäsovelluksessakin eli sähköpostin tapaista viestisovellusta ja keskustelufoorumin kaltaista keskusteluosiota. Kumpikin näistä on salattuja ja vain kirjautuneiden DomaCare-käyttäjien käytössä oikeustasot huomioiden.

HUOM. Viestit ja keskustelut -osioista ei voi lähettää tai jakaa tietoja DomaCaren ulkopuolelle.

1. Viestit

DomaCaren viestit-osio toimii perinteisen sähköpostin tapaan, mutta sillä voi lähettää viestejä vain yrityksen sisällä muille DomaCare-käyttäjille. Avattuasi viestit-osion mobiilisovelluksen sivuvalikon kautta voit valita jonkin neljästä toiminnosta. Toiminnot aukeavat Viestit-valikon oikealle puolen jonne pääset pyyhkäisemällä sivulle tai valitsemalla haluamasi valikosta.

1.1. Saapuneet

Saapuneet-kansiossa näet sinulle lähetetyt viestit aikajärjestyksessä uusin ylimpänä. Jos viestin mukana on liitetiedostoja niin tämä näkyy viestin lopussa olevana klemmarina. Saapuneet-kansiossa olevia viestejä voi hakea oikeassa yläkulmassa olevan haku-toiminnon kautta.

Pääset tarkastelemaan kunkin viestin sisältöä klikkaamalla viestiä. Viesti aukeaa tämän jälkeen uuteen ikkunaan, jossa voit myös vastata viestiin ja/tai merkitä sen luetuksi. Luetuksi merkitseminen siirtää viestin Arkistot-kansioon.

1.2. Lähetetyt

Lähetetyt-kansiosta näet itse muille lähettämäsi viestit. Klikkaamalla viestiä se avautuu uuteen ikkunaan tarkastelua varten. Lähetetyt-kansiossa olevia viestejä voi hakea oikeassa yläkulmassa olevan haku-toiminnon kautta.

1.3. Arkisto

Kaikki luetuksi merkityt viestit näkyvät Arkistot-kansiossa. Mikäli haluat poistaa viestin kokonaan niin avaa Arkisto-kansiossa haluamasi viesti ja paina Poista-nappia.

1.4. Uusi viesti

Mikäli haluat lähettää uuden viestin yhdelle tai useammalle vastaanottajalle niin aukaise Uusi viesti -toiminto.

a) Vastaaottajat: Lisää haluamasi yksittäiset vastaanottajat plus-painikkeella ja poista vastaanottajat raksi-painikkeella. Vasemmanlaidan numero kertoo vastaanottajien määrän.

Vastaanottajaryhmät.

Yksittäiset vastaanottajat.

b) Viestisisältö: Kirjoita viestille otsikko ja itse viesti tähän.

c) Liitetiedostot: Voit halutessasi lisätä viestiin liitteitä (esimerkiksi kuvia ja tekstitiedostoja) puhelimesi muistista.

d) Lähetä: Viesti lähetetään painamalla Lähetä-painiketta.

2. Keskustelu

Keskusteluosion keskustelut näkyvät aikajärjestyksessä luontipäivämäärän mukaan. Voit avata keskusteluketjun klikkaamalla haluamaasi keskustelua ja hakea tiettyä keskustelua painamalla ylälaidan Hakusana-painiketta.

2.1. Uusi keskustelu

Uusi keskustelu aloitetaan painamalla oikealla yläkulmassa olevaa plus-painiketta.

a) Aihe: Voit valita keskustelulle aiheen. Kuvassa aiheeksi on valittu Yleinen.

b) Yksiköt: Voit valita ne yksiköt joiden työntekijät näkevät luomasi keskusteluketjun painamalla Yksiköt-painiketta. Numero sanan perässä kertoo valittujen yksiköiden lukumäärän.

c) Keskustelu: Kirjoita haluamasi sisältö keskustelulle harmaaseen tekstilaatikkoon.

d) Lisää: Keskustelu lisätään osioon painamalla vihreää Lisää-painiketta.

2.2. Keskustelun lukeminen ja kommentointi

Voit avata keskusteluketjun tarkasteltavaksi klikkaamalla haluamaasi keskustelua. Keskustelun kommentit näkyvät aikajärjestyksessä aloituksen jälkeen.

a) Merkitse luetuksi: Mikäli haluat ilmoittaa keskustelun aloittajalle lukeneesi viestin, mutta sinulla ei ole aiheeseen kommentoitavaa niin paina Merkitse luetuksi -painiketta.

b) Lisää kommentti: Voit kommentoida keskustelua painamalla Lisää kommentti -painiketta.