Laskujen vienti -osion kautta voidaan hyväksyä asiakasryhmän laskutettavat, jonka jälkeen ne voidaan viedä
laskuiksi ja kirjanpitoon sekä palvelusetelijärjestelmiin. Laskujen tarkistus ja vienti näkymässä näet palvelusetelien omavastuut, itsemaksettavat sekä maksusääntöjen mukaisesti laskujen jakautumisen.

Valitse ensin Palvelukooste-osiossa laskutettavat asiakkaat ja tuotteet. Tuo ne sitten Palvelukoosteen Vie laskuksi -painikkeella Laskujen vienti -osioon.

Lisää Palvelukoosteen toiminnasta löydät täältä »

1. LASKUJEN TARKISTUS

Voit tarkistaa ja tarkastella laskuja, kun olet ensin käynyt hakemassa ne Palvelukooste-osiosta.

Oletuksena laskut on tiivistetty listaksi, mutta jokaisen laskutettavan edessä on nuoli jolla laskun voi laajentaa lähempää tarkastelua varten ja täydentää tarvittaessa maksajan tietoja.

Maksajan tietojen alla olevan laskuerittelyn voi myös laajentaa tuotteiden edessä olevasta nuolesta.

2. LASKUJEN VIENTI

Voit viedä laskuja kahdella tavalla DomaCaresta. Joko DomaCareen tehdyn integraation kautta yrityksesi laskutus- ja kirjanpito-ohjelmaan tai luoda siirtotiedoston koneellesi (oletuksena työpöydälle), jonka voit itse siirtää käsin laskutus- ja kirjanpito-ohjelmaan.

2.1 DOMACAREEN TEHDYN INTEGRAATION KAUTTA

Sivun ylälaidassa olevaa Vie laskut -painiketta painamalla avautuu vienti-ikkuna, josta voit valikosta valita DomaCareen tehdyn taloushallinnon ohjelman jonne haluat laskut viedä. Paina Vie laskut e-laskuksi -painiketta viedäksesi laskut.

2.2 ERILLISENÄ TIEDOSTONA

Sivun oikeassa alalaidassa olevalla Luo siirtotiedosto -painikkeella pääset luomaan tiedoston laskuista, jonka tallennat koneellesi ja viet käsin taloushallinnon ohjelmaan. Valitse ensin sijainti jonne haluat tiedoston tallentaa ja sitten voit muokata tiedoston nimeä. Tiedoston oletusnimen voit asettaa Asetuksien kautta.

2.3 LASKUJEN MERKITSEMINEN LASKUTETUIKSI

Ohjelma kysyy laskutuksen jälkeen, että "merkitäänkö laskutetuksi" tarkistathan sen jälkeen, että vietyjen laskujen yhteensä summan sekä laskujen määrä täsmää taloushallintajärjestelmässä. Jos nämä täsmää voit valita kyllä.

Jos tätä näkymää ei tule tarkista laskujen vienti ikkunasta mahdollinen virhe. Virhe voi johtua mahdollisista puutteellisista maksatiedoista, tuotetiedoista tai laskujen vienti epäonnistui.

3 LASKUJEN TULOSTAMINEN

Voit tulostaa laskuerittelyt kaikista laskuista painamalla sivun vasemmassa alanurkassa olevaa Tulosta-painiketta tai yksittäisiä erittelyjä painamalla yksittäisen laskun oikeassa laidassa olevaa Tulosta-painiketta.

Ohjelma muodostaa esikatselukuvan laskuerittelystä ennen lopullista tulostamista. Erittelyn voit tulostaa painamalla Tulostin-painiketta sivun oikeassa ylälaidassa. Voit myös tallentaa erittelyn koneellesi pdf-tiedostona painamalla Levyke-kuvaketta.

4. LASKUTUKSEN ASETUKSET

Laskutuksen oletusasetuksia pääset muokkaamaan Asetukset-välilehdellä Ohjelman rakenne -osiossa Laskutuksen asetukset -kohdassa.

Esimerkiksi siirtotiedoston oletusnimeä voidaan muuttaa kohdassa Siirtotiedoston nimen oletusmuoto. Nimi muodostetaan vapaata tekstiä ja esiohjelmoituja ($-merkeillä merkittyjä) tageja käyttäen.

Lisäohjeita nimen muodostamiseen saat painamalla rivin lopussa olevaa info-painiketta, joka avaa uuteen ikkunaan alla esitetyn kaltaisen ohjesivun.