Ennen Sosiaalihuollon Asiakastietovarannon käyttöönottoa varmista, että olette saaneet tarvittavat rekisterinkäyttöoikeudet hyvinvointialueeltanne ja virallisen hyväksynnän Kanta-palveluilta. Nämä ohjeet ovat alustavia, ja aktiivisen kehitys- ja testausvaiheen aikana, prosessiin ja järjestelmän toimintoihin voi tulla muutoksia. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja informoimme teitä kaikista uusista päivityksistä.

Sosmeta-lomakkeet löydät 'Asiakkaan Dokumentit' -osiosta

Voit tarkastella haluamaasi dokumenttia valitsemalla rivin lopussa olevan salkkuikonin. Jos haluat muokata lomaketta, paina kynäkuvaketta sen muokkaamiseksi.

Kun ohjelma pyytää syyn tietojen katseluun, valitse listasta sopivin syy. Varmista, että valintasi on perusteltu ja lainsäädännön mukainen

Avautuvassa ikkunassa voit tarkastella valitsemasi asiakirjan sisältöä.

Muokkausikoni napsauttaminen avaa asiakirjan muokkaustilan. Lomakkeiden sisällöt ovat linjassa sosiaalihuollon arkiston vaatimusten kanssa

Lomakkeen lopussa voit lisätä myös muita laatijoita kirjaajan lisäksi. Kun kaikki tiedot on syötetty, lopeta prosessi painamalla "Lähetä"

Lomakkeen lähettämisen yhteydessä sinua pyydetään ilmoittamaan syy lomakkeen muokkaukselle.

Uuden lomakkeen pääset lisäämään alhaalta oikealta vihreästä lisää merkistä. Täytä tarvittavat kohdat ja lähetä.