Kassakone ominaisuuden avulla voit lisätä erikseen laskutettavia palveluita asiakkaille, kuten päivätoiminnat, ateriat tai vaikka kotihoito palvelun. Kassakoneeseen pääset sivuvalikon kautta.

1. KASSAKONEEN AUKAISEMINEN

Kassakoneen saat auki useammasta paikasta. Tämä vähentää turhaa valikoiden selailua ja osioiden aukaisua, mikäli olet jo valmiiksi jossain asiakkaaseen liittyvällä sivulla. Käytännössä voit avata kassakoneen joko mobiilin sivuvalikon kautta, menemällä asiakaslistan kautta asiakassivulle tai avaamalla asiakkaaseen liittyvän tehtäväsivun.

1.1 SIVUVALIKOSTA

DomaCaren mobiilisovelluksen sivuvalikko aukeaa painamalla missä tahansa näkymässä vasemmalla ylälaidassa olevaa kolmea viivaa.

1.2 ASIAKASSIVULTA / TEHTÄVÄN TIEDOISTA

Asiakassivulla / tehtävän tiedoissa on värikäs ruudukkovalikko, josta klikkaamalla kassakone-kuvaketta saat aukaistua kassakoneen kyseiselle asiakkaalle. Kassakone aukeaa ruudukkovalikon alapuolelle.

2. KASSAKONEEN KÄYTTÖ

Kassakone toimii käytännössä samalla tavalla avasit sen mitä kautta tahansa. Asiakassivun / tehtävän tietojen kautta et kuitenkaan voi lisätä tuotteita useille asiakkaille vaan ainoastaan sille asiakkaalle jonka kautta olet kassakoneen avannut.

a) Päivämäärä

Valitse päivämäärä joka näkyy asiakkaan laskulla tuotteen ostopäivänä.

b) Valikko

Kun aukaiset kassakoneen niin automaattisesti näkyy aina asiakas-välilehti, koska sinun täytyy aina valita laskutettavalle tuotteelle asiakas tai asiakkaat. Valikon kautta voit vaihtaa varsinaisen kassakoneen puolelle joko painamalla sanaa kassakone tai liu’uttamalla sen esiin sormella oikealta vasemmalla. Vastaavalla tavalla voit myös palata muuttamaan jo valittuja asiakkaita.

c) Yksiköt

Voit valita nähtäväksesi jonkun tietyn yksikön asiakkaat.

d) Haku

Voit etsiä tiettyä asiakasta kirjoittamalla hakukenttään asiakkaan nimen.

e) Asiakaslista

Valitse asiakkaat klikkaamalla asiakkaan nimeä. Omat asiakkaasi näkyvät valittuna vihreinä ja muut sinisenä. Tämä ei vaikuta kuitenkaan kassakoneen toimintaan millään tavalla.

f) Myyntihistoria

Mikäli asiakkaalle on tehty aiemmin ostoksia kassakoneen kautta niin pääset tarkastelemaan niitä klikkaamalla ostoskärryn kuvaa asiakkaan nimen perässä.

g) Laskutushistoria

Kassakoneen ylälaidassa oikealla on valikko josta pääset tarkastelemaan asiakkaiden laskutushistoriaa päiväkohtaisesti. Voit perua tuotteiden laskutuksia tuotekohtaisesti klikkaamalla tuotetta.

2.1 VALITSE ASIAKAS / ASIAKKAAT

Kassakone antaa aukaistaessa oletusnäkymänä listan asiakkaista. Voit hakea asiakkaita hakutoiminnon avulla tai valita haluamasi yksikön. Tämän jälkeen valitse asiakas / asiakkaat painamalla kunkin nimeä.

Siirry kassakoneeseen painamalla Kassakone-välilehti tekstiä päivämäärän alapuolella.

2.2 VALITSE LASKUTETTAVAT TUOTTEET

Valitse nyt listalta haluamasi tuotteet ja palvelut sekä laskutettava määrä.

HUOM! Voit valita mobiilin kautta vain sellaisia tuotteita, jotka on kytketty varausosiosi kautta aktiiviseksi. Tämä rajaus on tehty sen takia, että esim. kahvilatyöntekijät ja hoitohenkilökunta eivät näe turhaan koko tuotelistausta. Tällä pyritään minimoimaan mahdolliset virheelliset valinnat (esimerkiksi Vuokra, Hoiva ja muut tyypillisesti palvelupaketeilla lisättävät tuotteet eivät kuulu mobiilin kassakonenäkymään). Kytketyt tuotteet määritellään varausosion hallintasivulla 5.

a) Asiakkaat

Näet tässä kohdassa monelle ja keille asiakkaille olet tuotteita laskuttamassa. Klikkaamalla asiakkaan nimeä pääset takaisin asiakaslistalle muokkaamaan valittuja asiakkaita.

b) Yhteenveto

Näen montako tuotetta olet laskuttamassa ja tuotteiden yhteishinnan.

c) Peruminen

Raksia painamalla voit tyhjentää kassakoneesta jo valitsemasi tuotteet.

d) Hyväksyminen

Hyväksy tuotteet laskutettavaksi asiakkailta painamalla pankkikortin kuvakkeella varustettua painiketta.

e) Haku

Voit etsiä tuotelistasta tuotteen sen nimellä.

f) Tuotelista

Näet kaikki mahdolliset tuotteet listana aakkosjärjestyksessä. Jokaisella tuotteella on nimi, kappalehinta ja alv-prosentti. Valitut tuotteet näkyvät sinisellä taustalla.

g) Myyntihistoria

Klikkaamalla tuotteen perässä olevien ihmishahmojen kuvaa pääset tarkastelemaan keille kyseistä tuotetta on viimeksi myyty.

h) Määrä

Ohjelma antaa valitulle tuotteelle automaattisesti kappalemääräksi yhden tuotteen. Voit lisätä useamman tuotteen laskutettavaksi painamalla vaalean sinistä numeropainiketta. Näet kappalemäärän per asiakas eli jos olet valinnut 6 asiakasta niin riittää, että valitset kappalemääräksi vain yhden tuotteen. Jos valitset kappalemääräksi 6 niin ohjelma laskuttaa jokaiselta kuudelta asiakkaalta kuusi aamupalaa.

i) Seliterivi

Voit tarvittaessa muokata asiakkaan laskulla näkyvää seliteriviä painamalla harmaata kynää.

2.3 MAKSA JA VAHVISTA

Hyväksy tuotteet laskutukseen painamalla sinipohjaista luottokortin kuvaa, joka siirtää sinut yhteenvetosivulle. Yhteenveto kertoo sinulle laskutettavat asiakkaat ja kunkin kohdalla heiltä laskutettavan tuotteen, hinnan ja määrän. Jos kaikki on kunnossa, vahvista laskutus painamalla Vahvista-painiketta.

Tämän jälkeen sovellus siirtää sinut asiakaslistalle ja kertoo laskutuksen onnistumisesta.