Tässä ohjeessa kerrotan uusien mittaustulosten lisäämisestä sekä Mittaukset-näkymän muista toiminnoista, kuten tulostamisesta.

1. Uusien mittaustulosten lisääminen

Voit lisätä uusia mittaustuloksia täyttämällä haluamasi kentät mittaustulokset-taulukon alapuolella. Ohjelma antaa automaattisesti tämän päivämäärän, mutta voit muuttaa sitä halutessasi sekä lisätä kellonajan. Huomaathan, että lisää kenttiä löydät vierittämällä näkymää oikealle päin. Paina lopuksi Tallenna-painiketta lisätäksesi mittaustulokset mittaustulokset-taulukkoon.

HUOM. Täytä vain ne kentät joista sinulla on tuloksia. Muut voit jättää tyhjäksi.

HUOM. Muista erottaa desimaalit pisteellä.

Muokataksesi aiempia mittaustuloksia tai juuri lisäämääsi katso kohta 5. Aiemmat mittaukset.

2. Arkistointi

Voit tallentaa olemassa olevan mittaustulokset-taulukon Arkistoi-toiminnon avulla. Aiempia versiota pääset tarkastelemaan Arkistoi-näppäimen vieressä olevaa vetovalikkoa klikkaamalla ja valitsemalla haluamasi version.

Arkistoimalla vanhan version luot samalla sen tilalle uuden. Kun painat Arkistoi-painiketta niin aukeaa alla kuvatunlainen näkymä uuteen ponnahdusikkunaan.

2.1 Nimeäminen

Ohjelma ehdottaa automaattisesti nimeksi tämän hetkistä kuukautta ja vuotta, mutta voit halutessasi vapaasti nimetä uuden version muullakin nimellä.

2.2 Tyhjentäminen

Tässä kohdassa voit valita haluatko käyttää olemassa olevaa versiota uuden version pohjana vai et. Jos haluat luoda kokonaan uuden version niin lisää täppä kohtaan Tyhjennä tavalliset kentät.

HUOM. Ohjelma ei tyhjennä niitä kenttiä, jotka ovat käytössä useammissa lomakkeissa.

2.3 Uuden version luominen

Arkistoi olemassa oleva versio ja luo sen tilalle uusi versio painamalla Luo uusi versio -painiketta. Voit myös painaa Peruuta-painiketta, jolloin uutta versiota ei luoda eikä olemassa olevaa versiota arkistoida.

3. TIEDOSTOT

Lomakkeen yhteyteen lisättyjä liitetiedostoja pääset tarkastelemaan painamalla lomakkeen ylälaidassa olevaa Tiedostot-painiketta. Liitetyt tiedostot näkyvät listana.

Halutessasi voit lisätä lomakkeen yhteyteen valitsemiasi dokumentteja (liitetiedostoja) painamalla Lisää tiedosto -näppäintä, joka avaa uuden ponnahdusikkunan.

Tässä näkymässä voit alalaidan puuvalikosta ja välilehdiltä asettaa tiedostolle jonka olet lisäämässä niin ensin haluamasi oikeustasot. Tämän jälkeen paina Valitse-painiketta valitaksesi haluamasi liitetiedoston tietokoneeltasi.

Paina lopuksi Avaa-painiketta.

4. Tulostaminen

Tulosta-painiketta painamalla pääset tulostamaan mittaustuloksia. Tätä varten aukeaa uusi ikkuna, jossa voit valita mittaukset joko kaikki tai tietyn aikavälin mittaustulokset. Paina tämän jälkeen OK-painiketta jatkaaksesi.

Avautuu uusi ikkuna, jossa voit yksittäin rastittamalla valita ne mittaukset jotka haluat näkyvän tulosteessa.

HUOM. Valitsemalla Mittaukset-rastivalinnasta saat näkyviin kaikki mittaustulokset.

Paina tämän jälkeen Tulosta-painiketta.

DomaCare aukaisee mittaukset tulostuksen esikatselutilaan jossa näet näytölläsi ennen tulostamista miltä tulostettava dokumentti näyttää.

TALLENTAMINEN: Ikkunan ylälaidassa ensimmäisenä olevaa levyke-kuvaketta painamalla voit tallentaa mittaustulokset pdf-tiedostona omalle koneellesi.

TULOSTAMINEN: Ikkunan ylälaidassa toisena olevaa tulostin-kuvaketta painamalla voit tulostaa tiedoston paperisena.

5. Aiemmat mittaukset

Koska mitattavia asioita on mittaustulokset-taulukossa paljon niin jokainen rivi on niin pitkä, että suurin osa tuloksista jää piiloon näytön reunan taakse. Oikealle vierittämällä näet loput mittaustulokset.

Jokaisen rivin viimeisenä on kaksi kuvaketta.

MUOKKAAMINEN: Voit muokata jo tallennettuja arvoja painamalla kyseisen rivin lopussa olevaa sinistä kynä-kuvaketta. Tämä avaa uuden ikkunan jossa voit muuttaa tai lisätä tuloksia. Paina lopuksi Tallenna-painiketta.

POISTAMINEN: Jos haluat poistaa jo tallennetut mittaustulokset niin paina kyseisen rivin viimeisenä olevaa punaista rasti-kuvaketta. Ohjelma vielä varmistaa tämän jälkeen haluatko todella poistaa kyseisen rivin taulukosta. Kyllä-painike poistaa rivin, Ei-painikkeella perut poiston.

HUOM. Riviä ei voi enää poiston jälkeen palauttaa.