RAI-välilehdellä pääset aloittamaan uuden arvioinnin "Luo arviointi" painikkeesta.

Avautuu uusi ikkuna, jonka alasvetovalikosta pääset valitsemaan mitä RAI- arviointia olet tekemässä. Tämän jälkeen paina "Luo", jolloin valitsemasi RAI arvio aukeaa.

Alla ohjevideo RAI-arvion täyttämiseen:

Sivun ylälaidassa on vaakasuora palkki, jossa näkyy prosenttilukuina ko. RAI-arvioinnin vastattujen/vastaamattomien kysymysten osuus. Arviointi on valmis, kun koko palkki on vihreänä 100%  ja RAI-kysymykset -näkymässä kaikki arvioinnin osa-alueet ovat vihreänä (pääset RAI-kysymykset näkymään sivun ylälaidasta, klikkaamalla RAI-kysymykset-kohtaa) .

Kun arviointi on täytetty kokonaan, palaa RAI-arvioinnit näkymään (sivun ylälaidasta). Paina arvioinnin alla olevasta Viimeistele ja lukitse-painikkeesta. Ohjelma antaa virheilmoituksen, mikäli arviointia yrittää lukita ennen kuin kaikkiin kysymyksiin on vastattu.

Kun arviointi on lukittu, siirtyy se RAI-arvioinnit näkymässä Arkistoidut RAI-toimintakykyarviot otsikon alle. OIkeustasostasi riippuen, voi lukitun arvioinnin vielä tarvittaessa avata painamalla Pura lukitus-painiketta. Arvioinnin eteen tulee täpättävä laatikko. Klikkaamalla laatikkoa, aukeaa uusi ikkuna, jossa vahvistetaan vielä arvioinnin lukituksen purku.

Arviointi lukitaan uudelleen painamalla Viimeistele ja lukitse-painiketta.

Kaikki lukitut RAI-toimintakykyarviot lähetetään automaattisesti THL:lle kaksi kertaa vuodessa, THL:n ohjeiden mukaisesti.

GeroFuture järjestää koulutusta RAI-arviointivälineiden käyttöön ja hyödyntämiseen, kuntoutumista edistävään toimintaan ja omavalvontaan liittyvissä asioissa. Koulutuksista löytyy lisätietoa www.domacare.fi-sivulta.