Varaustyyppejä tarvitaan, jotta saadaan esimerkiksi kotiin vietävien palveluiden tuntipohjaiset laskut laskutukseen. Laskutuksen toiminnan kannalta on tärkeää, että tuotteet on sopimuksella ja sopimus on annettu asiakkaalle ennekuin asiakkaalle luodaan tehtäviä. Tuotteet tulee löytyä myös muokkaa varausosiota kohdata 5/8 oikealta puolelta sekä varaustyypit 7/8 kohdasta.
Lisätieto varausosion muokkaamisesta löytyy täältä


Varaustyypit luodaan varaukset välilehden alareunasta kohdasta määritykset ja sieltä alavälilehdeltä- varaustyypit.

Luot uusia varaustyyppejä painamalla sivun vasemmassa ylälaidassa olevaa Luo-painiketta. Aseta uudessa ikkunassa nimi varaustyypille ja väri tämän jälkeen oikeanpuoleisessa listassa klikkaamalla varaustyypin oikeaa laitaan.Aseta varaustyypille haluamasi palvelut Aseta palvelut -painiketta painamalla.
Varaustyyppiä luodessa voit tarkistaa sopimukselta mitä tuotteita niissä on ja miten ne pitää ryhmitellä.  

  • Luo uusi varaustyyppi.
    Lisää sinne saman “ryhmän” tuotteet, kuten kuvassa on.
    Seuraava tyyppi olis Kotipalvelu PS ja siellä tuotteet kotipalvelu 21-06 arki PS jne.. 
  • Tyypissä ei voi olla samaan aikaa voimassa olevia tuotteita eli esim kotipalvelu arki, kotipalvelu arki op jne
  • VRK ja KK hintaiset tuotteet laskutetaan palvelupakettien kautta. Jos kuitenkin halutaan seurata näihin käytettyä aikaa niin silloin luodaan myös aikapohjainen tuote, joka on aina voimassa. Tämä tuote on sopimuksella nolla-hintainen.

  • Varaustyyppi on tässä tapauksessa sen niminen mitä halutaan seurata esim. Etätapaaminen tai Tauko johon liitetään edellä mainittu esim. nolla-tuote nimellä oleva tuote.


Lue lisää aikapohjaista palveluista täältä »