SISÄLLYSLUETTELO

1. SOPIMUKSEN ASETTAMINEN ASIAKKAALLE

Jotta sopimuksiin liitetyt sopimustuotteet laskuttuisivat asiakkaalta oikein niin sopimukset tulee vielä asettaa asiakkaalle. Sopimuksen voi kytkeä kolmella tavalla asiakkaalle.

1.1 ASIAKKAAT-VÄLILEHDEN ASIAKASTIEDOISSA

Voit asettaa sopimuksen asiakkaalle kunkin asiakkaan oman asiakassivun kautta. Avaa Asiakkaat-välilehden kautta haluamasi asiakkaan tiedot.

a) Sivun oikeassa ylälaidassa on Euro-merkki, jota painamalla pääset määrittämään asiakkaalle tällä olevan palvelusopimuksen.

Euro-merkkiä klikattuasi aukeaa uusi ikkuna, jonka vasemmasta alalaidasta löydät Palvelusopimus-kohdan.

b) Painamalla Palvelusopimus-kohdassa olevaa painiketta pääset näkemään asiakkaan palvelusopimushistorian.

c) Maksan tiedot kohdasta asetetaan palvelusetelit ja maksusäännöt.

Avautuvassa uudessa ikkunassa näet listan palvelusopimuksista joita asiakkaalla on tai on ollut. Voit lisätä uuden palvelusopimuksen ikkunan alalaidassa olevasta vetovalikosta, asettaa sopimukselle alkamispäivämäärän ja painaa lopulta Aseta sopimus -painiketta. Tämän jälkeen sopimus ilmestyy listalle. Hyväksy lopuksi kaikki tehdyt muutokset painamalla Tallenna-painiketta.

Huomioitavaa

DomaCaressa on olemassa kaksi oikeaa tapaa merkitä sopimus asiakkaalle.

1) Lisätään uusi sopimus alkamaan asiakkaan tulokuukauden 1. päivästä ja EI poisteta Ei määritelty -sopimusta. Tällöin oletuksena on, että tätä edeltävältä kk:lta ei tule laskutettavaa.

esim.

2) Lisätään uusi sopimus (millä tahansa päivämäärällä) ja poistetaan ei määritelty sopimus, jolloin äsken lisätty sopimus muuttuu sellaiseksi että se on toistaiseksi voimassa taaksepäin ja varmistaa että kk-laskut menevät varmasti maksuun.

esim.

HUOM. “-“ merkintä tarkoittaa, että sopimus on voimassa toistaiseksi taaksepäin.

Asiakkaan ensimmäisen / ainoan sopimuksen muuttuminen toistaiseksi voimassaolevaksi taaksepäin on DomaCaren ominaisuus joka varmistaa sen, että laskutus toimii oikein. Tätä tarvitaan kk-hinnoiteltavien tuotteiden kanssa sillä ohjelma ei kykene laskemaan hintaa ellei aktiivista sopimusta löydy.

Mikäli jostain syystä halutaan asiakkaan sopimuksen alkamispäivämäärä näkyviin niin sitten ei tule poistaa ensimmäisenä olevaa “Ei määritelty” -sopimusta. Tällöin pitää muistaa ehdottomasti lisätä uuden sopimuksen alkamispäivämääräksi asiakkaan tulokuukauden 1. päivän (jos tiedetään ettei laskutettavaa ole tätä edeltävältä kuukaudelta).

HUOM. Mikäli laskun ohjaustiedoissa on poikkeuksia, kuten esimerkiksi palvelusetelit tai asiakasosuudet. Voidaan noihin oletuksiin tehdä muutoksia Maksajien tiedot -napin kautta. Esimerkiksi 1500 euron palveluseteli voidaan määritellä siten, että Hoiva vrk -tuotteesta ensimmäiset 1500 euroa ohjataan kaupungille ja loput asiakkaalle. Tai asetetaan asiakkaalle palvelusetelit parastapalvelu.fi ja palse.fi rajapintoja hyödyntäen. (lisämaksullinen palvelu)

Täältä löydät tarkemmin tietoa maksusääntöihin liittyen. Lue lisää täältä »

1.2 LASKUTUS-VÄLILEHDEN SOPIMUKSET-KOHDASTA

Voit asettaa sopimuksen asiakkaalle Laskutus-välilehden Sopimukset-kohdasta avaamalla sopimuksen ja valitsemalla sopimuksen oikeasta alakulmasta Anna asiakkaille.

Voit halutessasi lisätä sopimuksen kerralla useille asiakkaille yhtä aikaa. Hyväksy sopimuksen asettaminen asiakkaille painamalla Tallenna-painiketta. Voit asettaa halutessasi myös voimaantulopäivämäärän sopimukselle, esimerkiksi jos asiakas siirtyy tiettynä päivänä uuden sopimuksen alaiseksi.

1.3 LASKUTUS-VÄLILEHDEN ASIAKASTIEDOT-KOHDASSA

Voit asettaa sopimuksen asiakkaalle Laskutus-välilehden Asiakastiedot-kohdassa.

a) Valitse ensin haluamasi yksikkö.

b) Paina Näytä valitut -painiketta sivun alalaidassa.

c) Paina sinistä kynä-painiketta halutun asiakkaan nimen jäljessä.

Kynä-painiketta painettuasi avautuu uusi ikkuna, jossa näkyy listana asiakkaalla olevat / olleet sopimukset. Lisää uusi sopimus ikkunan alalaidasta valitsemalla se vetovalikosta, aseta sille alkamispäivämäärä ja paina Aseta sopimus -painiketta. Sopimus ilmestyy tämän jälkeen näkyviin listalle. Paina nyt Tallenna-painiketta hyväksyäksesi sopimuksen lisäämisen.

Nyt, kun oikea palvelusopimus on kytketty asiakkaalle täytyy asiakkaalta laskuttaa vielä oikea tuote. Tämä tehdään siksi, että yhdessä sopimuksessa voi olla esimerkiksi kolme eri vuorokausihinnoiteltua tuotetta, joten pelkkä sopimuksen asettaminen asiakkaalle ei riitä yksinään laskutuksen aktivoimiseksi.

Täältä löydät ohjeet sopimustuotteiden laskuttamiseen asiakkaalta. Lue lisää täällä »