Asiakkaan kohdistaminen tarkoittaa käytännössä vastuutyöntekijän nimeämistä tietylle / tietyille asiakkaille työpäivän ajaksi. Näin työntekijä ja asiakas voidaan yhdistää toisiinsa ilman erillisen tehtävän luomista.


1. KOHDISTAMINEN


Voit kohdistaa asiakkaita kahdella tavalla Asiakaslistalla.


a) Paina Asiakaslistassa oikeassa ylälaidassa olevaa Kohdista-painiketta.


b) Painamalla halutun asiakkaan nimeä pitkään pohjasa.

Kun kohdistamistoiminto aktivoituu ilmestyy näytön ylälaitaan musta palkki (vasemmassa laidassa olevaa nuolta painamalla voi perua toiminnon). Tämän jälkeen voit valita kohdistettavaksi yhden tai useamman asiakkaan asiakaslistalta. Hyväksy vielä kohdistaminen painamalla mustan palkin oikeaan ylälaitaan ilmestynyttä Kohdista-painiketta joka avaa hyväksymisdialogin.

2. KOHDISTAMISEN POISTAMINEN


Itselle kohdistettuja asiakkaita poistetaan kohdistuksesta samalla tavalla kuin lisätään eli


a) Painamalla Asiakaslistan oikeassa ylälaidassa olevaa Kohdista-painiketta.


b) Painamalla halutun asiakkaan nimeä pitkään pohjassa.

3. KOHDISTAMISEN TARKASTELU


Voit tarkastella Asiakkaan tiedot -sivulla asiakkaalle nimettyjä vastuutyöntekijöitä. Pääset Vastuutyöntekijät välilehdelle joko


a) Sivuvalikon kautta


b) tai siirtymällä oikealta löytyviä välilehtiä viimeiseen asti.


Vastuutyöntekijät-välilehdellä näet automaattisesti tämän päivän näkymän ja listana työntekijät jotka ovat olleet tai ovat tällä hetkellä nimettynä asiakkaan vastuuhenkilöksi. Päivämäärävalitsimen avulla voit siirtyä edellisiin tai tuleviin päiviin tarkastelemaan vastuutyöntekijöitä muina päivinä.

Asiakkaan tiedot -sivun sivuvalikossa voit myös poistaa kohdistuksen asiakkaalta (vihreä hahmo) tai lisätä kohdistuksen itsellesi (sininen hahmo).

4. KOHDISTAMINEN EI MAHDOLLISTA


Kohdistaminen ei onnistu jos


a) asiakas ei ole paikalla (mobiilissa siitä ilmoittaa pieni raksi nimen edessä)


b) tai asiakas on jo kohdistettu jollekin toiselle työntekijälle (asiakkaan nimen lopussa on sen työntekijän nimi jolle asiakas on kohdistettuna).

c) Asiakkaan sivulla sivuvalikossa näkyy myös Vastuutyöntekijät-kohdassa punainen hahmo, jos kohdistaminen ei ole mahdollista (yllä olevista syistä johtuen).