Viestitoiminnon avulla käyttäjät voivat lähettää ohjelman sisäisiä viestejä kaikille yrityksen DomaCare-käyttäjille. Suodatintoiminnolla voidaan lähettää viestejä esimerkiksi hoitajien tai tiimin esimiesten kesken.

HUOM! DomaCaren viestitoiminnolla ei voi lähettää sähköpostia ohjelman ulkopuolisille käyttäjille tietoturvasyistä.

Viestiosio on jaettu neljään välilehteen, jotka toimivat pitkälti normaalin sähköpostiohjelman tavoin.

1. UUSI VIESTI

Tällä välilehdellä voit kirjoittaa ja lähettää uuden viestin yhdelle tai useammalle vastaanottajalle.

1.1 UUDEN VIESTIN LÄHETTÄMINEN

Uusi viesti -välilehti sisältää samanlaisia toiminnallisuuksia kuin perinteinen sähköpostiohjelmakin. Otsikko-kenttään voit kirjoittaa viestin otsikon, isoon tyhjään tekstikenttään varsinaisen viestin ja osion alalaidasta voit liittää viestin yhteyteen liitetiedoston.

Pikalisäys

Painamalla Pikalisäys-nappia voit valita vastaanottajiksi helposti ja nopeasti joko oman kotiyksikkösi tai sinulle määritettyjen toissijaisten yksikköjen kaikki käyttäjät tai jonkin itse luomistasi vastaanottajaryhmistä. Jälkimmäisestä lisää seuraavassa osiossa (1.2 Omat Viestirymät).

Kotiyksikkösi näkyy listassa punakattoisena ja toissijaiset yksiköt harmaakattoisina taloina. Omat viestiryhmät löytyvät näiden jälkeen siniharmailla käyttäjäkuvakkeilla merkittynä.

Vastaanottajat

Vastaanottajat-painike avaa uuden ikkunan josta voit valita haluamasi vastaanottajat viestille. Vasemmanpuoleisessa laatikossa näet kaikki valittavissa olevat käyttäjät ja ryhmät. Laatikon yläpuolelta voit valita näkyykö valintalaatikossa joko lista käyttäjistä, yksiköistä, tiimeistä vai sinun itsesi luomat omat viestiryhmät.

Jos klikkaat vasemmanpuoleisessa laatikossa jotain nimeä niin se siirtyy oikeanpuoleiseen laatikkoon, jossa näkyvät kaikki sinun viestisi vastaanottajat. Voit siirrellä vastaanottajia myös laatikoiden välissä olevilla nuolilla.

1.2 OMAT VIESTIRYHMÄT

Jos lähetät paljon viestejä aina samoille ihmisille niin heistä kannattaa silloin luoda oma viestiryhmä, joka näkyy esim. pikalisäyksessä.

Oman viestiryhmän luominen tapahtuu seuraavanlaisesti:

1) Avaa Vastaanottajat-ikkuna painamalla Vastaanottajat-painiketta.

2) Valitse oikealle puolen eli Viestin vastaanottajat -laatikkoon kaikki uuteen omaan ryhmään haluamasi henkilöt.

3) Paina Tee näistä oma viestiryhmä -painiketta luodaksesi valitsemistasi käyttäjistä uuden ryhmän.

4) Tämän jälkeen avautuu uusi ikkuna johon voit kirjoittaa ryhmälle nimen.

5) Löydät jatkossa äsken luomasi viestiryhmän Vastaanottajat-ikkunan Omat viestiryhmät osiosta tai suoraan Uusi viesti -välilehdeltä Pikalisäys-painikkeen alta.

Oman viestiryhmän muokkaaminen tai poistaminen tapahtuu seuraavanlaisesti:

1) Avaa Vastaanottajat-ikkuna painamalla Vastaanottajat-painiketta.

2) Klikkaa hiiren oikealla painikkeella haluamaasi viestiryhmää.

3) Avautuu valikko josta voit muokata viestiryhmää tai poistaa sen.

4) Muokkausnäkymässä voit lisätä tai poistaa viestiryhmässä olevia henkilöitä. Muistaa painaa lopuksi Tallenna-nappulaa tallentaaksesi tekemäsi muutokset.