DomaCare mahdollistaa asiakkaiden omien maksutietojen lisäksi muiden maksajien lisäämisen järjestelmään. Asiakkaan tietoja voi muokata asiakkaan omilta sivuilta sekä Laskutus-välilehden Maksajatiedot-kohdasta. Maksajatiedot-kohdasta voi myös lisätä muita maksajia järjestelmään. Näitä tarvitaan maksusääntöjä luotaessa ja kolmansia osapuolia laskutettaessa.

Maksusääntöihin löydät tarkemmat ohjeet täältä »

Lisäksi laskutus osoitteita voi olla myös sopimusten takana kuntamaksajien kohdalla.

Lue lisää palvelusopimuksien luomisesta täältä »

1. ASIAKKAAN LASKUTUSOSOITE ASIAKKAAT-VÄLILEHDELLÄ

Voit muokata asiakkaan omia laskutustietoja Asiakkaat-välilehdellä kunkin asiakkaan omissa tiedoissa painamalla euromerkkiä sivun oikeassa ylälaidassa.

a) Paina euro-painiketta päästäksesi muokkaamaan asiakkaan laskutustietoja

b) Laskutustiedot aukeavat uuteen ikkunaan, jossa olevia kenttiä voit muokata painettuasi ensin Muokkaa-painiketta ikkunan oikeasta alalaidassa.

c) Täytä kenttiin asiakkaan oma laskutusosoite, aseta tulosyksikkö sekä lisätiedot (esimerkiksi palvelusetelinumero).

d) Maksusääntöjen avulla voidaan laskuja siirtää tai osittaa kolmannen osapuolen maksettavaksi. Tai vaihtoehtoisesti siirtää sopimustuote asiakkaan omalle laskulle tai yksikkötuote kunnan maksettavaksi.

Maksusääntöjen tekemiseen löydät ohjeita täältä »

e) Lisää asiakkaalle hänelle kuuluva palvelusopimus. Palvelusopimukset tulevat sopimustuotteiden alle.

Tarkemmat ohjeet palvelusopimuksien asettamiseksi löydät täältä »

f) Asiakkaalle asetetaan palvelupaketteja säännöllisesti häneltä laskutettavista yksikkö- ja sopimustuotteista.

Lue lisää palvelupakettien määrittämisestä täältä »

Lue lisää palvelupakettien asettamisesta asiakkaalle täältä »

2. MAKSAJATIEDOT LASKUTUS-VÄLILEHDELLÄ

Laskutus-välilehden Maksajatiedot-kohdasta löydät kaikki järjestelmään lisättyjen maksajien tiedot eli asiakkaiden ja muiden maksajatahojen. Sopimusmaksajien tiedot löytyvät kuitenkin Sopimukset-kohdasta.

a) Voit etsiä ohjelmasta maksajatietoja Etsi-toiminnolla. Kuvan esimerkissä olemme hakeneet maksajan tietoja hakusanalla Hietamäki, jolla löytyi kaksi hakutulosta. Alimmainen on Teppo Hietamäki nimisen asiakkaan laskutustiedot ja ylempi eräässä laskujen ositusesimerkissä luodun Matti Hietamäen (Teppo Hietamäen pojan) laskutustiedot.

b) Voit myös lisätä uusia maksajatietoja Lisää-painikkeella.

c) Voit halutessasi suodattaa hakutuloksia myös valitsemalla yksikön.

d) Pääset muokkaamaan maksajan tietoja painamalla sinistä kynä-painiketta maksajatietorivin lopussa.

Painettuasi sinistä kynä-painiketta pääset muokkaamaan maksajan tietoja. Tee muutokset kenttiin ja paina Tallenna-painiketta hyväksyäksesi muutokset.

HUOM!
Jos käytössäsi on laskutusrajapinta ohjeet esim. IBAn, OVT ja sähköpostien osalta, joko DomaCaren tuesta tai laskutus- kohdasta rajapinnan nimisen kansion alta.