Tämä ohje neuvoo lyhykäisyydessään perustietolomakkeen täyttämisen sekä näkymässä olevat toiminnot. Muut DomaCare-lomakkeet toimivat periaatteeltaan samalla tavalla.

HUOM. Perustietolomaketta, sekä muita lomakkeita on mahdollista räätälöidä yrityksenne tarpeiden mukaan halutunlaiseksi.

1. Tietojen täyttäminen

Lomakkeiden tietokenttiä voit täyttää normaalisti kirjoittamalla niihin tekstiä tai valitsemalla halutun kohdan pudotusvalikosta. Tiedot ja tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti. Itse lomaketta ei siis tarvitse tallentaa erikseen.

HUOM. Kuitenkin jos lomakkeella on taulukoita niin niihin tietoja lisättäessä tulee tiedot tallentaa erikseen lisäyskenttien alapuolella olevaa Tallenna-painiketta käyttäen.

2. Siirtyminen lomakkeella

Lomakkeella voit siirtyä eteenpäin joko vierittämällä sivua alas-/ylöspäin tai käyttämällä sivun ylälaidan Hyppää kohtaan -valintanäppäimiä. Painikkeet "Alkuun", "Terveydentila" sekä "Hoitosuunnitelma" on tehty helpottamaan ja nopeuttamaan lomakkeista oikean kohdan löytämistä ja niiden avulla voit siirtyä suoraan tiettyyn kohtaan.

3. Arkistointi

Jos teet lomakkeelle suuria muutoksia niin voit tallentaa vanhan lomakkeen Arkistoi-toiminnon avulla. Aiempia lomakeversiota pääset tarkastelemaan Arkistoi-näppäimen vieressä olevaa vetovalikkoa klikkaamalla ja valitsemalla haluamasi version.

Arkistoimalla vanhan version luot samalla sen tilalle uuden. Kun painat Arkistoi-painiketta niin aukeaa alla kuvatunlainen näkymä uuteen ponnahdusikkunaan.

3.1 Nimeäminen (a)

Ohjelma ehdottaa automaattisesti nimeksi tämän hetkistä kuukautta ja vuotta, mutta voit halutessasi vapaasti nimetä uuden version muullakin nimellä.

3.2 Tyhjentäminen (b)

Tässä kohdassa voit valita haluatko käyttää olemassa olevaa versiota uuden version pohjana vai et. Jos haluat luoda kokonaan uuden version niin lisää täppä kohtaan Tyhjennä tavalliset kentät.

HUOM. Ohjelma ei tyhjennä niitä kenttiä, jotka ovat käytössä useammissa lomakkeissa.

3.3 Uuden version luominen (c)

Arkistoi olemassa oleva versio lomakkeesta ja luo sen tilalle uusi versio painamalla Luo uusi versio -painiketta. Voit myös painaa Peruuta-painiketta, jolloin uutta versiota ei luoda eikä olemassa olevaa versiota arkistoida.

4. Tiedostot

Lomakkeen yhteyteen lisättyjä liitetiedostoja pääset tarkastelemaan painamalla lomakkeen ylälaidassa olevaa Tiedostot-painiketta. Liitetyt tiedostot näkyvät listana.

Halutessasi voit lisätä lomakkeen yhteyteen valitsemiasi dokumentteja (liitetiedostoja) painamalla Lisää tiedosto -näppäintä, joka avaa uuden ponnahdusikkunan.

Tässä näkymässä voit alalaidan puuvalikosta ja välilehdiltä asettaa tiedostolle jonka olet lisäämässä niin ensin haluamasi oikeustasot. Tämän jälkeen paina Valitse-painiketta valitaksesi haluamasi liitetiedoston tietokoneeltasi.

Paina lopuksi Avaa-painiketta.

5. Tulostaminen

Lomakkeen tulostaminen tapahtuu lomakkeen ylälaidassa olevaa Tulosta-painiketta käyttäen. Kun painat Tulosta-painiketta niin DomaCare aukaisee lomakkeen tulostuksen esikatselutilaan jossa näet näytölläsi ennen tulostamista miltä tulostettava lomake näyttää.

TALLENTAMINEN: Ikkunan ylälaidassa ensimmäisenä olevaa levyke-kuvaketta painamalla voit tallentaa lomakkeen pdf-tiedostona omalle koneellesi.

TULOSTAMINEN: Ikkunan ylälaidassa toisena olevaa tulostin-kuvaketta painamalla voit tulostaa tiedoston paperisena.