Työlistan (eli DomaCare Mobiilisovelluksen etusivun) alalaidasta löytyy näppäimet työaikaseurannan kirjaamiselle ja ajojen merkitsemiselle ajopäiväkirjaan. Lisäksi voit tarkastella tehtyjä työaikoja taukoineen sivuvalikon Työvuoro-kohdasta ja menneitä ajopäiväkirjamerkintöjä samaisen valikon Ajopäiväkirja-kohdasta.

HUOM. Työvuoroihin ja ajopäiväkirjaan liittyvät ohjeet on merkitty oikealla näkyvään kuvaan alla olevia otsikoita vastaavilla numeroilla.

1. TYÖAJAN SEURANTA

DomaCare Mobiilisovellukseen on mahdollista kytkeä yrityksen työajanseuranta, jolloin työntekijän työpäivät rekisteröityvät tietokantaan ja työntekijöiden työajan seuranta helpottuu.

1.1 PÄIVITTÄINEN TYÖAJAN SEURANNAN TEKEMINEN

Työajanseuranta tehdään mobiilisovelluksen Etusivun / Työlista-osion kautta. Työajanseuranta löytyy osion alalaidasta ja on merkitty salkku-ikonilla.

a) Työvuoron aloittaminen

Kun työajanseuranta ei ole päällä, se näkyy harmaana salkkuna ja plussana sovelluksen alalaidassa. Harmaata salkkua painettaessa työajanseuranta aktivoituu ja kuvake muuttuu oranssiksi.

Kun työvuoroja on suunniteltu pohjalle, harmaan salkun sijaan näytetään punainen play-nappi samaan tapaan kuin ylläolevassa ajopäiväkirja-ikonissa. Tälläin napin painaminen aloittaa suunnitellun työvuoron.

b) Tauon aloittaminen ja lopettaminen

Kun painat oranssia salkkua (ja sen vieressä olevaa stop-nappia) sovellus kysyy haluatko aloittaa tauon vai päättää työpäivän. Jos haluat pitää tauon valitset vaihtoehdon Aloita tauko ja paina OK-nappia. Sovellus ilmoittaa viestillä ohjelman alalaidassa tauon alkaneen ja kellonajan. Tämän jälkeen sovelluksen alalaidassa oleva työajanseuranta-kuvake muuttuu violetiksi merkiksi siitä, että työajanseuranta on tauolla.

Tauon lopetat painamalla violettia salkku-kuvaketta. Sovellus kertoo ohjelman alalaidassa viestillä tauon päättyneen sekä tauon keston. Tämän jälkeen salkku-kuvake muuttuu taas oranssiksi eli työajanseurannan olevan aktiivinen.

c) Työvuoron lopettaminen

Työvuoro päätetään painamalla oranssia salkku-kuvaketta. Sovellus ilmoittaa viestillä ohjelman alalaidassa työvuoron päättyneen ja kellonajan. Tämän jälkeen salkku-kuvake muuttuu harmaaksi.

Jos et ole pitänyt vuoron aikana taukoa niin ohjelma kysyy saman dialogin kuin tauolle siirtymisen yhteydessä. Tällä kertaa vain valitset Lopeta työvuoro ja painat OK-näppäintä.

1.2 TYÖVUORO-LOKIN TARKASTELEMINEN

Sivuvalikon kautta pääset Työvuoro-osioon, jossa voit tarkastella menneitä työvuoroja siirtymällä päivämäärävalitsimella haluamasi päivän kohdalle. Sovellus kertoo aina vasemmalla puolella suunnitellut työvuoron ja oikealla toteutuneen työvuoron alkamis- ja lopetusaikoineen sekä työvuoron keston.

2. AJOPÄIVÄKIRJA

DomaCare Mobiilisovellukseen on mahdollista kytkeä yrityksen ajopäiväkirja, jolloin työntekijän työajot rekisteröityvät tietokantaan ja ajopäiväkirjan ylläpito sekä seuranta helpottuu.

Ajopäiväkirjan avulla pystytään tallentamaan asiakaskäynteihin liittyvät ajokilometrit, joko palkanlaskentaa tai asiakkaalta veloitettavia maksuja varten. Tai vaikkapa verottajaa varten mikäli yrityksessä ajetaan yrityksen omilla autoilla.

2.1 PÄIVITTÄISET AJOPÄIVÄKIRJAAN MERKITSEMINEN

Ajopäiväkirjamerkinnät tehdään Mobiilisovelluksen Etusivun / Työlista-osion kautta. Osion alalaidassa on tätä toimintoa varten punainen auto-kuvake ja sen oikealla puolen play-nappi.

a) Ajon aloittaminen

Ajo merkitään alkaneeksi painamalla punaista auto-kuvaketta. Sovellus ilmoittaa alalaidan viestillä matkan alkaneen ja kellonajan. Tämän jälkeen kuvake muuttuu oranssiksi ja sen viereen tulee ajantasainen lukema matkan aikana ajetuista kilometreistä.

b) Ajon lopettaminen

Ajopäiväkirjamerkintä lopetetaan painamalla oranssia auto-kuvaketta. Tämän jälkeen voit muuttaa ohjelman automaattisesti merkitsemiä ajon alkamis- ja lopetuspaikkoja sekä kirjoittaa ajoon liittyvän syyn (esim. Työajo). Voit myös merkitä ajopäiväkirjamerkinnän yhteyteen mihin tehtävään kyseinen ajo liittyi.

Kun olet valmis paina Lopeta matka -näppäintä.

2.2 AJOPÄIVÄKIRJA-LOKIN TARKASTELEMINEN

Sivuvalikoin kautta pääset Ajopäiväkirja-osioon. Osiossa voit päivämäärävalitseman avulla tarkastella auton käyttöä eri päivinä. Näet ajojen määrän, keston, matka-ajan ja syyn ajolle. Klikkaamalla ajomerkinnän perässä olevaa vihreää kartta-kuvaketta pääset tarkastelemaan reittiä kartalla.