Lisää tehtävä tai kirjaus -toiminto löytyy Työlista-näkymässä ohjelman oikeassa alakulmasta vihreän plus-painikkeen takaa. Tätä kautta voit helposti merkitä asiakkaalle ylimääräisen käynnin tai tehdä asiakasta koskevan kirjauksen joka ei liity tiettyyn tehtävään.

1. LISÄÄ KIRJAUS

Plus-painiketta painettaessa aukeaa valikko, josta pääset valitsemaan joko uuden kirjauksen lisäämisen. DomaCaren mobiilisovelluksessa kirjaaminen on rakennettu ns. symbolipuun muotoon, joka nopeuttaa ja helpottaa päivittäisten kirjausten tekemistä. Tämä rakenteinen kirjaamisen tapa tekee kirjauksista yhteneviä, vähentää kirjoitusvirheitä, helpottaa aihealueeseen liittyvien kirjausten hakemista ja tekee niistä entistä tilastoitavampia.

1.1 ASIAKKAAN VALINTA

Voit lisätä saman kirjauksen yhdelle tai useammalle asiakkaalle kerralla. Valitset vain listasta ne asiakkaat joille kirjaus tehdään. Omat asiakkaasi näkyvät vihreällä ja muut asiakkaat sinisellä, tämä ei kuitenkaan vaikuta kirjauksen tekemiseen.

Sivun alalaidassa oleva painike kertoo monta asiakasta olet valinnut. Kyseistä painiketta painamalla pääset siirtymään kirjauksen tekemiseen.

1.2 KIRJAUKSEN TEKEMINEN

Symbolikirjausvalikossa näet ensimmäiseksi asiakkaan tavoitteet (merkitty violetilla Tavoite-merkillä), mikäli asiakkaalla on tavoitteita.

a) Ensimmäinen taso

Itse kirjaus tapahtuu niin tavoitteiden kuin muidenkin raporttien osalta tapahtuu painamalla haluttua symbolia ja valitsemalla seuraavalta tasolta halutun kirjauksen. Osassa symboleista on kolme tasoa ja mahdollisuus kirjoittaa lisätietoja vapaana tekstinä.

b) Toinen taso

c) Mahdollinen kolmas taso

Valinnat näkyvät symbolikirjauspuussa ensimmäisellä tasolla vihreänä taustana, toisella vihreänä valintalaatikkona tai ympyrävalintana, sekä kolmas taso toisen tason otsikon perässä sulkeissa.

Vierittämällä symbolipuuta alaspäin pääset kirjaamaan mihinkään symboleihin kuulumattoman vapaa teksti -kirjauksen sekä joko hyväksymään tai perumaan kirjauksen. Ylälaidan Tiivistä-näppäimellä voit piilottaa symbolipuun lukuunottamatta vapaa teksti -kenttää ja OK/Peruuta-painikkeita.

1.3 KIRJAUKSEN YHTEENVETO

Luotuasi symbolikirjauksen aukeaa vielä yhteenvetosivu, josta voit tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa tietoja ennen kirjauksen hyväksymistä.

a) Lista asiakkaista joille olet tekemässä kyseistä kirjausta.

b) Voit lisätä tai poistaa asiakkaita tälle kirjaukselle.

c) Voit avata valittujen asiakkaiden aiemmat kirjaukset tarkastelua varten.

d) Voit asettaa kirjaukselle tehtävä-/varaustyypin.

e) Voit luoda kirjauksen yhteydessä myös tehtävän painamalla vihreää kalenteri-painiketta.

f) Avaa symbolikirjausvalikon, jossa voit muuttaa tekemääsi symbolikirjausta.

g) Tekemäsi symbolikirjaus tekstimuodossa.

h) Voit sanella kirjaukseen liittyvän lisätiedon / vapaa tekstin.

i) Vapaa teksti / lisätieto liittyen kirjaukseen, mutta ei tiettyyn symboliin.

j) Huomiokenttä (valinnainen).

Tavoitteet

Lisäksi voit tässä vaiheessa arvioida asiakkaan tavoitteita, mikäli heillä on sellaisia.

HUOM. Tavoitteet näkyvät vain, jos valittuna on yksi asiakas ja kyseiselle asiakkaalle on asetettu tavoitteita.

Kun olet tarkistannut kirjauksen olevan oikein niin paina OK hyväksyäksesi ja lisätäksesi kirjauksen valituille asiakkaille.

2. LISÄÄ TEHTÄVÄ

Plus-painiketta painettaessa aukeaa valikko, josta pääset valitsemaan joko uuden tehtävän lisäämisen.

2.1 ASIAKKAAN VALINTA

Toisin kuin kirjausta tehtäessä, voit valita vain yhden asiakkaan jolle lisäät uuden tehtävän.

2.2 TEHTÄVÄN TYYPPI

Valitse seuraavaksi uudelle tehtävälle tehtävä-/varaustyyppi. Tehtävän tyypin taakse voidaan tietokoneella varausosiossa asettaa laskutettavia palveluita. Ohjelma ilmoittaa tehtävän tyypin perässä mikäli et voi käyttää jotain tehtävän tyyppiä.

HUOM. Tehtävän tyypin väri tulee tietokoneella varausosioon määritetystä väristä.

Tehtävän tyyppiin sidotut laskutettavat palvelut näet painamalla kyseisen tehtävän tyypin perässä olevia nuolia.

2.3 PALVELUJEN ASETTAMINEN

Mikäli haluat lisätä tehtävään yksikköpohjaisia tuotteita tai tehtävän tyypin ulkopuolisia palveluita niin paina ikkunan ylälaidassa olevaa Valitse palvelut -painiketta.

a) Yksikköpohjaiset tuotteet

Yksikköpohjaiset eli kappalemääräisesti laskutettavat tuotteet näkyvät aina vihreällä värillä.

Voit valita tuotteen klikkaamalla sen edessä olevaa sinistä painiketta ja lisäämällä halutun määrän tuotetta.

Jokaisen tuotteen oikeassa laidassa on harmaat nuolet joita klikkaamalla saat näkyviin tuotteeseen liittyvät lisätiedot.

b) Aikapohjaiset palvelut

Painamalla violettia Näytä lisää -tekstiä saat esiin kaikki valittavissa olevat aikapohjaiset palvelut. Aikapohjaiset palvelut on esitetty mobiilissa aina violetilla värillä.

Mikäli olet valinnut tehtävän tyypin niin näkyy valmiiksi valittuna tyyppiin liittyvät palvelut.

Klikkaamalla palvelun perässä olevia harmaita nuolia saat näkymään palveluun liittyvät lisätiedot.

Paina sivun alalaidassa olevaa Lisää tehtävä -painiketta, kun olet valinnut sopivan tehtävän tyypin ja/tai palvelut kyseiseen tehtävään.

2.4 TEHTÄVÄN LISÄÄMINEN

Voit lisätä uuden tehtävän kolmella eri tavalla.

a) Lisää tehtävä

Tehtävä lisätään tehtävälistallesi suunniteltuna eli punaisena.

HUOM. Tehtävä ei mene laskutukseen ennen kuin olet päättänyt ja vahvistanut sen.

b) Lisää ja aloita tehtävä

Tehtävä lisätään tehtävälistallesi aloitettuna eli oranssina. Voit nyt suorittaa tehtävän ja kun saat sen tehtyä niin merkitä sen valmiiksi jolloin se siirtyy normaalisti laskutettavaksi.

c) Lisää tehtävä ja merkitse tehdyksi

Tehtävä lisätään tehtävälistallesi ja DomaCare aukaisee tehtävän päättämiseksi vahvistus-dialogin. Tarkista tehtävän tiedot ja lisää tarvittaessa kirjaus. Vahvista tämän jälkeen tehtävä normaalisti, jonka jälkeen tehtävä siirtyy laskutettavaksi.

Lue lisää tehtävän tekemisestä ja vahvistamisesta täältä »